Amerikai és ausztrál aranyérem

2017 július 09.

Szombaton befejeződött Budaörsön a Junior csörgőlabda-világbajnokság. A magyar férfiválogatott óriási csatában végül egy góllal kikapott az oroszoktól a bronzmérkőzésen, így a 4. helyen végzett. A férfiaknál amerikai, a nőknél ausztrál siker született.

tovább

Eredmények, 5. nap

2017 július 08.

Szoros mérkőzést vívott az amerikai válogatottal a magyar férfi junior csörgőlabda-csapat a budaörsi világbajnokság elődöntőjében, ám végül az Egyesült Államok csapata három góllal jobbnak bizonyult, így a mieink a zárónapon a bronzéremért léphetnek pályára Oroszország ellen.

tovább

Eredmények, 4. nap

2017 július 07.

Parádés játékkal, 14-4-es győzelmet aratott a magyar férficsapat a budaörsi junior csörgőlabda-világbajnokság negyeddöntőjében Izrael ellen. A mieink már az első félidőben hét gólos előnyre tettek szert, majd szünet után pár perc alatt el is döntötték a találkozót. A fináléba jutásért a magyar válogatott az Egyesült Államokkal találkozik. A női együttes vereséget szenvedett Oroszországtól, így az 5-8. helyért folytatja a tornát.

tovább

Eredmények, 3. nap

2017 július 06.

Szerdán befejeződtek a csoportküzdelmek a budaörsi junior csörgőlabda-világbajnokságon. A magyar férfi válogatott nagy bravúrral döntetlent ért el az Egyesült Államok ellen, így végül csoportja 3. helyén végzett, és Izraellel találkozik a negyeddöntőben. A női együttesnél Brazília jobbnak bizonyult. A mieink a 4. helyen zártak és csütörtökön az oroszok ellen lépnek pályára.

tovább

Eredmények, 2. nap

2017 július 05.

Kedden folytatódott Budaörsön az IBSA U19 Csörgőlabda Világbajnokság, ahol a magyar U19-es férfiválogatott vereséget szenvedett Oroszország ellen a csoportmérkőzésen, a női csapat pedig hat góllal kapott ki Izraeltől.

tovább

Nyitónap a csörgőlabda vb-n

2017 július 04.

Hétfőn Budaörsön megkezdődött a csörgőlabda világbajnokság.

tovább

Csörgőlabda: elrajtolt az ifjúsági világbajnokság Budaörsön

2017 július 03.

A hétfői napon kezdődnek az IBSA U19 Csörgőlabda Világbajnokság csoportmérkőzései.

tovább

Tisztelt Sportszerető Közönség!

2017 június 28.

Szeretettel köszöntöm Önöket az IBSA U19-es csörgőlabda-világbajnokságon. Mindig nagy örömmel és büszkeséggel töltenek el a nívós, hazánkban rendezett világesemények, hiszen ezek azt bizonyítják, hogy Magyarország valóban sportnemzet.

tovább

Kedves Sportbarátok!

2017 június 28.

Nagy örömömre szolgál, hogy a Magyar Paralimpiai Bizottsággal közösen szervezhetjük meg az U19 csörgőlabda-világbajnokságot.

tovább

Tisztelt Sportolók, Sportszakemberek, kedves Szurkolók!

2017 június 28.

A riói paralimpia élő televíziós közvetítése alkalmat adott arra, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a parasportok éppolyan izgalmasak, mint az épek sportágai. Nincs különbség a szurkolásban sem, akár egyénileg, akár csapatban versenyeznek honfitársaink a győzelemért, ugyanolyan lelkesen bátorítjuk őket.

tovább

Kedves sportolók, kedves szurkolók!

2017 június 28.

Budaörs már több nagy nemzetközi sportversenynek adott otthont, de ezek közül különlegességében kiemelkedik az U19 Csörgőlabda Világbajnokság. Ezért is megtiszteltetés számunkra, hogy a nagyközönség előtt kevéssé ismert, ám rendkívül látványos és izgalmas sportág legjobbjai nálunk mutatkoznak be.

tovább

A csörgőlabdáról

2017 június 28.

A csörgőlabda különbözik a versenyhelyszín különleges atmoszférája miatt. Ezt a sportot férfi és női látássérült, vak és gyengénlátó sportolók játsszák. Minden csapat 3 tagja van egyszerre a pályán, a cél, hogy az ellenfél kapujába gurítsák a labdát és gólt szerezzenek.

tovább

Ifjúsági csörgőlabda világbajnokság Budaörsön

2017 június 28.

A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Magyar Kézilabda Szövetség szervezésében 2017. június 30. – július 8. között Budaörsön kerül megrendezésre az IBSA U19 Csörgőlabda Világbajnokság, amelyre összesen 11 ország férfi és női csapata érkezik, akik július 3. és 8. között mérkőznek meg a dobogós helyekért.

tovább

Program

2017 június 28.

2017. június 30. és július 8. között Budaörsön kerül megrendezésre az IBSA U19 Csörgőlabda Világbajnokság, amelyre összesen 11 ország férfi és női csapata érkezik, akik július 3. és 8. között mérkőznek meg a dobogós helyekért.

tovább