Tisztelt Sportszerető Közönség!

2017 június 28.

Szeretettel köszöntöm Önöket az IBSA U19-es csörgőlabda-világbajnokságon.
Mindig nagy örömmel és büszkeséggel töltenek el a nívós, hazánkban rendezett világesemények, hiszen ezek azt bizonyítják, hogy Magyarország valóban sportnemzet.  Az U19-es csörgőlabda világbajnokság budaörsi megrendezésére és a fővédnökségre azért is külön büszke vagyok, mert vallom és hiszem, hogy a sport mindannyiunké, hiszen teljesebbé teszi az életünket. Nagy jelentősége van a paralimpikonok példamutatásának, amivel erőt és hitet adnak valamennyiünknek; megmutatják nekünk, hogy akaraterővel, hittel, lelkesedéssel és kitartó munkával milyen fantasztikus eredményeket lehet elérni.

A csörgőlabda több mint négy évtizedes múltra tekint vissza Magyarországon, és szinte a kezdetektől részt veszünk nemzetközi megmérettetéseken – nemcsak válogatottjainkkal, hanem szervezőként is. A csörgőlabda népszerű szabadidős és iskolai sportág is, 2014-ben pedig mi rendezhettük az Európa-bajnokságot is.
Köszönöm a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Magyar Kézilabda Szövetség munkáját, amelynek köszönhetően ez a világbajnokság megvalósulhatott.
Sok sikert kívánok a versenyzőknek és a szervezőknek! A szurkolóknak pedig nagyon jó szórakozást!

Szabó Tünde
Sportért felelős államtitkár